ΤΕXΝΟΛΟΓΙΑ MEMORY FOAM

ΤΕXΝΟΛΟΓΙΑ MEMORY FOAM

Η τεχνολογία Memory στα παπούτσια υποστηρίζει το αφρώδες περιεχόμενο και βοηθά την επιφάνεια να επαναφέρεται στην αρχική του θέση! Με αυτό τον τρόπο προσφέρει διαρκώς την ίδια μαλακή επιφάνεια. Ταυτόχρονα οι φυσαλίδες αφρού (ή τα «κύτταρα») είναι διάτρητες, δημιουργώντας αποτελεσματικά μια μήτρα μέσω της οποίας μπορεί να κινηθεί ο αέρας.

Ο αφρός μνήμης υψηλότερης πυκνότητας μαλακώνει σε αντίδραση στη θερμότητα του σώματος, επιτρέποντάς του να καλουπωθεί σε ένα ζεστό σώμα σε λίγα λεπτά. Ακόμα πιο σύγχρονοι αφροί μπορούν να ανακτήσουν πιο γρήγορα το αρχικό τους σχήμα. To σώμα μας χρειάζεται 4-5 ημέρες να συνηθίσει την τεχνολογία ενός παπουτσιού Memory. Μετά από τον χρόνο προσαρμογής θα το απολαύσετε!

Τι είναι πρακτικά ο αφρός μνήμης;

  • Μοναδικό υλικό με κυψελοειδής δομή διαφορετική από τον κανονικό αφρό
  • Αποτελείται από δισεκατομμύρια κυψέλες μνήμης υψηλής πυκνότητας
  • Η θερμοκρασία και η ευαισθησία στην πίεση μαλακώνουν με θερμότητα
  • Απορροφά την ροή ομοιόμορφα για να ακολουθήσει τη φυσική καμπύλη του σώματος

Γρήγορη ιστορία... Memory foam

Ο αφρός μνήμης αναπτύχθηκε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για το διάστημα πρόγραμμα στη δεκαετία του 1960, αλλά το σχέδιο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τη NASA. Ωστόσο, η δημιουργία αυτή δεν έμεινε αναξιοποίητη, καθώς σύντομα έκανε το άλμα στην ιατρική κοινότητα. Σήμερα χρησιμοποιείται στα πάντα: από στρώματα έως παντόφλες. Οι χημικές ουσίες που προστίθενται στην πολυουρεθάνη αλλάζουν την πυκνότητα του αφρού που το καθιστά πολύ μοναδικό.

Πλεονεκτήματα Memroy foam

Με τον ίδιο τρόπο που ο αφρός μνήμης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ταλαιπωρία των ασθενών με κλινοσκεπάσματα, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από πόνο στα πόδια! Πολλά παπούτσια μπορούν να προσφέρουν ευχάριστη αίσθηση στο περπάτημα, αλλά ελάχιστα μπορούν να προσφέρουν τόσο υψηλό επίπεδο υποστήριξης. Ο αφρός μνήμης παρέχει τόσο άνεση όσο και υποστήριξη στον μέγιστο βαθμό, καθώς ανταποκρίνεται άμεσα στο σχήμα του ποδιού σας. Έτσι, ακόμα και μετά από τις πιο επίπονες και κουραστικές μέρες, η επιστροφή στο σπίτι γίνεται με ανακούφιση και προστασία για τα πόδια σας! 

All comments

Leave a reply